om os

find advokat

findadvokat.com er en internettjeneste, som sætter dig som bruger i kontakt med op til flere advokater, som kan hjælpe dig med at løse din opgave.

Det er en for dig som forbruger eller erhvervsdrivende en gratis tjeneste.
Det er udelukkende op til dig at vælge den advokat, du fandt bedst af dem, der kontaktede dig.

 

Om siden

Enkelhed

Det er simpelt at bruge findadvokat.com.
Du vælger den type advokat, som du mener, der passer til din sag. Eksempelvis Familie/arveret, hvis du eksempelvis skal i Statsforvaltningen, skilles eller have lavet et testamente.
Beskriv kort og godt dit behov i feltet nedenfor og tryk på send. Herefter kan du blot vente på at blive kontaktet af op til flere advokater, som kan hjælpe dig.

 

Hvorfor 3

Faglig er ikke nok

Årsagen til, at vi formidler dine kontaktinformationer videre til mere end én advokat er, at det er næsten lige så vigtigt som den juridiske kompetence hos advokaten; Et godt samarbejde med advokaten - Der er et godt match på personligheden.

Det er jo desværre ikke altid man rammer rigtigt i første forsøg og derfor har vi vurderet, at det giver større værdi, at blive kontaktet af op til flere advokater.

Det giver alt andet lige en større sandsynlighed for, at én passer.

 

Udvalgte

advokater

Det er udelukkende advokatkontorer, der er tilknyttet denne hjemmeside. Det er et bevidst valg fra vores side, da vi ønsker, at du som forbruger/erhvervsdrivende sikres en ydelse, der er underlagt de strenge etiske regler, som gælder for advokater. Du kan se mere herom på advokatsamfundets hjemmeside.

De advokater, som er tilmeldt til denne hjemmeside er nøje udvalgt så du er sikret en høj kvalitets ydelse. Dette betyder blandt andet, at hvis advokaten, som er tilmeldt, taber en adfærdsklage hos advokatnævnet., så risikerer advokaten at blive opsagt fra samarbejdet med findadvokat.com.

 

Specialister

høj kvalitet

De advokater, der er tilknyttet de enkelte områder, er alle erfarne og specialiserede inden for de områder, de er tilmeldt, hvilket er med til at sikre dig en ydelse af høj kvalitet. Husk at selv om advokater kan være dyre, så er der ofte en sammenhæng mellem pris og kvalitet og tid. Det vil sige, at en erfaren specialiseret advokat vil kunne løse din opgave på kortere tid med et bedre resultat, hvilket på sigt kan være en billigere løsning for dig end at vælge en anden rådgiver, som ikke er advokat.

 

Prisbevidst

Udbud

Husk, at selv om det ikke koster noget for dig som bruger af denne hjemmeside, så koster det som udgangspunkt penge at bruge en advokat. Du skal således gøre dig klart forinden du sætter dig til tasterne, at du er villig til at bruge nogle penge på din sag. En advokat koster typisk mellem 2.000-3.500,- i timen.

I visse tilfælde kan du være omfattet af reglerne for fri proces (som privatperson) eller have retshjælpsdækning, hvilket vil dække alle eller mange af dine omkostninger, hvis du skal føre en retssag, men først fra det tidspunkt, hvor du enten bliver stævnet eller skal til at udtage en stævning.
Din advokat vil altid hjælpe dig med at undersøge, om du kan være dækket af fri proces eller retshjælp og ansøge herom hvis du er privatperson. Hvis du er erhvervsdrivende skal I huske at lave en aftale om, hvordan retshjælpsdækningen skal bruges i forhold til afregning.

Eks. : Hvis du har en potentiel sag, så vil advokaten i første omgang skulle vurdere sagens fakta forinden, at advokaten kan give sin rådgivning om, hvorvidt sagen kan betale sig at føre i forhold til de juridiske problemer.

Hvis advokaten vurderer, at sagen kan føres, så kan sagen nogle gange allerede nu indbringes for domstolene, hvor det så vil være muligt at få aktiveret en retshjælpsforsikring. Husk på, at retshjælpsforsikringen typisk ikke dækker advokatens arbejde med at lave den indledende vurdering, men alene dækker fra der er en retslig tvist. Dette vil typisk være indlevering af stævning eller modtagelse af stævning, hvor sagen ikke kan løses på anden måde end at indbringe den for domstolene. Du skal derfor selv betale for det indledende arbejde. Husk derfor at få advokaten til at give dig et overslag herpå.

I andre tilfælde vil der være forsikringsdækning fra start af. Det kan f.eks være, hvor du er blevet stævnet. Her er der allerede en retlig tvist når du henvender dig til advokaten, og derfor vil din retshjælpsforsikring typisk dække fra start af. Dette betyder, at din udgift vil være din selvrisiko inden for forsikringsdækningen. I sjældne tilfælde vil din forsikring ikke have nok dæk, og så må du selv betale en evt. udgift ud over dækningen. Dette opstår dog kun sjældent.

Nogle gange opfylder man betingelserne for fri proces. Det vil typisk være, hvor klientens indtægtsgrundlag berettiger dette. Du kan se mere herom på Civilstyrelsens hjemmeside. Fri proces betyder, at staten/dit forsikringsselskab, skal bære alle omkostninger ved sagen. Du skal således ikke betale selvrisiko ved sagen.

Hvis din sag ikke er en retlig tvist – eks. vis hegnssyn – eller din forsikring ikke dækker den pågældende type af sag – ansættelsesretlige forhold f. eks – så vil du selv skulle afholde dine udgifter til advokat.

Selv hvis du måtte vinde sagen i sidste ende, så skal du selv bære udgiften til advokaten, med mindre en instans pålægger modparten at betale den helt eller delvist.

 

Seriøsitet

Sag?

Det er ikke meningen, at denne tjeneste skal bruges som en juridisk brevkasse. Har du kun et spørgsmål, som du gerne vil have svar på, så skal du ikke forvente at blive kontaktet af advokater – med mindre du gerne vil betale for at få svar på dit spørgsmål. Er du i tvivl om, hvorvidt du har en sag, så skriv alligevel, og lad det være op til advokaten at vurdere, om du har en sag – det er nemlig en af de ting, som advokater med deres erfaring er rigtig gode til.

 

Privatliv

Sikkerhed er i højsæde!

Findadvokat.com kører over en sikker forbindelse på samme måde som en bank.

 

Vi

formidler

Vær opmærksom på, at findadvokat.com alene er en formidlingshjemmeside, som ikke selv udøver advokatvirksomhed.

Hjemmesiden er ikke ansvarlig for den enkelte advokats adfærd og handlinger, og hæfter derfor ikke for evt. fejl, mangler, skade mv., som måtte blive forvoldt af de tilknyttede advokater.